Λίτσα


Η Λίτζα ή Λίτσα (Lichia Amia) είναι ένα πολύ δυνατό και ταχύ ψάρι. Κυνηγάει τα μικρότερα αφρόψαρα αλλά προτιμούν τους Κεφάλους.


Μήκος: Το μήκος της μπορεί να φτάσει μέχρι και 2 μέτρα αλλά στις ελληνικές ακτές φτάνουν 1 μέτρο.

Μορφολογία: Το σώμα της λίτζας είναι επίμηκες, συμπιεσμένο στα πλάγια και καταλήγει σε μια μεγάλη ψαλιδωτή ουρά. Έχει μεγάλο στόμα και μικρά μάτια.

Χρώμα: Το χρώμα της είναι γκρίζο και στην ράχη έχει πράσινες αποχρώσεις.

Βάρος: Το βάρος της φτάνει 20 κιλά, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και 50 κιλά.

Περιοχές - Εποχή: Καλύτερη εποχή για να ψαρέψουμε λίτσες είναι η άνοιξη, αρχή καλοκαιριού και ο μήνας Αύγουστος. Αυτές τις περιόδους έρχεται πιο κοντά στις ακτές, ενώ τους χειμερινούς μήνες ανοίγεται σε πιο βαθιά νερά για να βρει πιο σταθερές θερμοκρασίες.Την λίτσα μπορείς να την βρεις κυρίως στα ανοιχτά αλλά κάποιες φορές φτάνει σε πολύ ρηχά νερα για να κυνηγήσει τους κέφαλους.

Τρόποι ψαρέματος: Μπορούμε να την ψαρέψουμε με καλάμι από την ακτή. Με δόλωμα ζωντανό κέφαλο, σαλαγγιά και ένα μικρό φελλό για σημαδούρα. Καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε με την συρτή. Χρησιμοποιούμε φυσικό η τεχνητό δόλωμα αν και δύσκολα θα ορμήσουν στο τεχνητό. Το δόλωμα πρέπει να είναι μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με την βοήθεια ενός μολυβιού. Η ταχύτητά μας θα πρέπει να είναι 3-5 μίλια.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια